Languages

Englantilainen kalapiirakka

Tämä kalapiirakka on englantilainen erikoisuus.

800 g turskaa tai muuta valkoista kalaa
8 keskikokoista perunaa
30 g voita tai margariinia
noin 1 dl maitoa
1 sipuli
tarvittaessa 2 keskikokoista porkkanaa
100 g pakastettuja herneitä
tarvittaessa 1 dl raastejuustoa
1 tl basilikaa
suolaa ja valkopippuria

 

Kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Keitä ne suolavedessä, kokeile aina välillä haarukalla niiden kypsyyttä – älä keitä liian pitkään. Kaada vesi pois ja laita kattila takaisin liedelle ja erittäin pienelle lämpötilalle. Lisää voinokare, suola, valkopippuri ja muhenna peruna. Lisää maito ja sekoita seos kiinteäksi muusiksi. Ota kattila pois levyltä. 

Kuori ja leikkaa sipuli suuriksi paloiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat paksuiksi siivuiksi. Keitä sipuli ja porkkanat suolavedessä yhdessä basilikan kanssa, kunnes porkkanat tuntuvat pehmeiltä. Lisää kala ja anna kiehua noin 5 minuuttia (älä keitä liian pitkään, tällöin kala alkaa maistua kuivalta). Voitele vuoka ja laita siihen yhdeksi tasaiseksi kerrokseksi  kala, porkkanat, sipuli ja pakasteherneet. Kaada päälle hieman lihalientä keitoksesta.

Sirottele voinokareita perunamuusin päälle ja levitä se varovasti haarukalla siten, ettei kalaseos joudu vuoan laidoille. Ripottele tarvittaessa päälle vielä raastejuustoa. 

Paista pienellä lämmöllä 30 minuuttia. Jos olet valmistanut perunamuusin aikaisemmin, ja se on kylmää, piirakkaa tulee lämmittää vielä 5 minuuttia (nosta kantta ja kokeile haarukalla, että annos on kauttaaltaan lämmin).