Languages

Fiskepai

Denne fiskepaien er en engelsk spesialitet. 

800 g torsk eller annen hvit fisk
8 mellomstore poteter
30 g smør eller margarin
ca 1 dl melk
1 løk
ev. 2 mellomstore gulrøtter
100 g dypfryste erter
ev. 1 dl revet ost
1 ts basilikum
salt og hvitpepper

Skrell og skjær potetene i biter. Kok i saltet vann, prøv med en gaffel om de er ferdige – ikke kok dem for lenge. Tøm av vannet og sett tilbake kasserollen på platen på meget svak varme. Tilsett litt smør, salt og hvitpepper og mos potetene. Hell i melk og bland til du får en fast mos. Fjern kasserollen fra platen.  

Skrell og skjær løken i store biter. Skrell og skjær gulrøttene i tykke skiver. Kok løk og gulrøtter i saltet vann sammen med basilikumen, til gulrøttene er myke. Legg i fisken og la den småkoke i maks. 5 minutter (ikke kok for lenge, da blir fisken tørr). Smør formen og legg i fisk, gulrøtter, løk og dypfryste erter i et jevnt lag. Hell over litt kraft fra oppkoket.

Fordel potetmosen og smør den forsiktig utover med en gaffel slik at fiskeblandingen ikke blir trykt opp langs sidene av formen. Dryss ev. over revet ost.  

Stek på svak varme i 30 minutter. Hvis du har laget potetmosen i forveien og den har blitt kald, trenger paien 5 minutter ekstra (ta av lokket og prøv med en gaffel for å se om det er gjennomvarmt).