Languages

Fisketærte

Denne fisketærte er en engelsk specialitet. 

800 g torsk eller anden hvid fisk
8 mellemstore kartofler
30 g smør eller margarine
Ca. 1 dl mælk
1 løg
Evt. 2 mellemstore gulerødder
100 g dybfrosne ærter
Evt. 1 dl reven ost
1 tsk. basilikum
Salt og hvid peber

Skræl kartoflerne, og skær dem i stykker. Kog dem i vand tilsat salt. Mærk efter med en gaffel, om de er færdigkogte – lad dem ikke koge for længe. Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på komfuret ved meget svag varme. Tilsæt en klat smør, salt og hvid peber, og mos kartoflerne. Tilsæt mælk, og bland det til fast mos. Tag gryden af kogepladen. 

Pil og skær løgene i store stykker. Skræl og skær gulerødderne i tykke skiver. Kog løg og gulerødder i vand tilsat salt sammen med basilikummen, indtil gulerødderne er bløde. Læg fisken i, og lad det simre i maks. 5 min. (lad det ikke koge for længe, så bliver fisken tør). Smør formen, og læg fisk, gulerødder og dybfrosne ærter i et jævnt lag. Hæld lidt bouillon over fra gryden.

Læg kartoffelmosen oven på, og fordel den forsigtigt med en gaffel, så fiskeblandingen ikke trykkes op langs siderne på formen. Afslut evt. med reven ost. 

Tilbered retten ved svag varme i 30 min. Hvis du har lavet kartoffelmosen i forvejen, og den er blevet kold, skal tærten bages i yderligere 5 min. (løft på låget, og prøv med en gaffel, om retten er gennemvarm).