Languages

Visschotel

Deze visschotel is een Engelse specialiteit. 

800 gr. kabeljauw of een andere witte vis
8 middelgrote aardappels
30 gr. boter of margarine
ca. 1 dl melk
1 ui
ev. 2 middelgrote wortels
100 gr. diepvrieserwten
ev. 1 dl geraspte kaas
1 theelepel basilicum
zout en witte peper

 

Schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze in zout water, controleer met een vork of ze gaar zijn – niet te lang laten koken. Giet het water af en zet de pan weer heel laag op. Voeg een klont boter toe, zout en witte peper en pureer de aardappels. Doe de warme melk erbij en daarna mengen tot een vaste puré. Haal de pan van het vuur. 

Schil en snijd de ui in grote stukken. Schil en snijd de wortels in dikke schijven. Kook de ui en de wortel in zout water samen met de basilicum tot de wortels zacht aanvoelen. Leg de vis erbij en laat het geheel gedurende maximaal 5 minuten nasudderen (niet te lang want dan zal de vis droog smaken). Beboter de vorm en leg vis, wortel, ui en diepgevroren erwten in een gelijke laag in de vorm. Giet er wat bouillon van het afkooksel over.

Leg de aardappelpuré erover en verspreid deze voorzichtig met een vork over de andere ingrediënten. De vis met toebehoren mag niet aan de zijkanten naar boven worden gedrukt. Bovenop bijvoorbeeld wat geraspte kaas. 

Laat het geheel gedurende ca. 30 minuten op lage temperatuur klaarstoven. Indien de aardappelpuré vooraf werd gemaakt en al is afgekoeld kunt u de schotel 5 minuten extra geven (deksel optillen en met een vork controleren of de schotel door en door warm is).